Glens fjällfiske i - Sameland

Glensjön, Klierejauvre på samiska, är en stor sjö, 4 km lång. Ett bra öring och röding vatten med ett fiskrekord på     9,7 kg öring på spö.
Andra sjöar som ingår i ditt fiske när du bor hos oss är bl.a Visjön och Stensjön. Samt ån emellan Stensjön och Glensjön. Det är endast du som bokar boende som får tillgång till fiske på denna sjö.

Vi kan ordna med fyrhjulings transport av packning mellan Glen och den sydliga änden av sjön, där båtarna ligger. Glensjön ligger vackert beläget mitt i Oviksfjällen, 4.5 km från den samiska byn Glen. Vi är tre bröder, Nicklas, Peder och Thomas Johansson, från Glen, som driver denna camp.

Sommartid går du lättast dit från Glen. Vintertid har vi dispens för våra gäster att köra skoter på en speciellt utmarkerad led dit. Vid sjöns norra ände finns tre vedeldade stugor vid stranden. Här kan vi erbjuda dig öring- och rödings- fiske på unikt vatten. Det är endast du som vår gäst som har tillgång till fiske på denna sjö!

Fiskecamp med tre stugor med fyra bäddar i varje stuga, tillgång till båtar, möjlighet att lösa fiskekort. Utrustad med gasolspis och gasolvärme. Köksutrustning finnes. Medtag sovsäck.
Gångväg 6 km från renslakteriet eller 4 km +2 km båt från Glen.

Sammanlagt finns det 16 bäddar fördelat på tre fullt utrustade stugor, som ligger vid sjöns norra ände. De har vedeldade kaminer, gasolspisar och solcellsbelysning. Utanför varje stuga finns en jordkällare och ett eget ute dass. I varje stuga finns även en ABU rök att använda för den som vill förädla sin fångst.

Campen har 5 båtar.  En till varje stuga ingår i stughyran. Vill man ha flera går det att hyra. Flytvästar finns att låna. Om du vill använda dig av båtmotor tillkommer en dygnshyra inkl bensin på den. Vi använder oss av Yamaha 4 takts 2.5 hk motorer.